Organisatie / Hulp gezocht!

De Stichting Fort bij Edam is een ideële stichting die volledig afhankelijk is van particuliere medewerking. Iedereen met een "hart" voor het Fort bij Edam als militair-historisch object, als bijzonder natuurgebied of als platform voor evenementen kan daar op zijn eigen manier aan bijdragen.

Vrijwilligers

De Stichting drijft in feite op een kleine maar enthousiaste groep van vrijwilligers.


Officierskantine: werk van vrijwilligers (Foto: Stichting Fort bij Edam)
Zo zijn elke woensdag vrijwilligers met twee rechterhanden bezig met onderhouds- en reconstructiewerkzaamheden aan het fortgebouw en het fortterrein. 
 
Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, vooral zij die affiniteit hebben met het rondleiden van bezoekers, met het voorbereiden en begeleiden van evenementen, of mensen die kantinewerk willen doen.
 

Kortom: er valt zoveel op en rond het Fort bij Edam te doen, dat werkelijk niemand zich er hoeft te vervelen. Kom eens praten op een van onze openstellingsdagen. Of neem contact op met de Stichting.

Memorabilia

Een deftig woord voor grote en kleine voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van het Fort bij Edam en zijn "bewoners" gedurende de afgelopen honderd jaar.

Oude foto's, voorwerpen, kledingstukken, het maakt niet uit. Veel mensen hebben op hun zolder of in hun schuurtje vergeten spulletjes liggen die anders in de vergetelheid dreigen te raken.

In het fort bevinden zich expositieruimtes waar deze memorabilia tentoongesteld kunnen worden. Wij vragenu om hieraan een bijdrage te leveren. Dat kan bij wijze van gift, maar u kunt uw foto, kledingstuk of ander materiaal natuurlijk ook aan ons in bruikleen geven. Wij zorgen er goed voor. Kom zelf eens kijken...

WINTER-OPENSTELLINGEN 2016-2017
 
FEBRUARI 2017

 
woensdag 15 februari
10.30 u – 15.00 u
 
woensdag 22 februari
10.30 u – 15.00 u
  
  
25 Februari: Vogelhuisjes timmeren
Op zaterdag 25 februari kunnen jongens en meisjes weer vogelhuisjes timmeren in het fort, o.l.v. de vrijwilligers. Ouders zijn ook welkom om te assisteren. Tijd: 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Er liggen 15 pakketten klaar. Wel graag eerst opgeven bij info@fortbijedam.nl  met vermelding van naam kind en leeftijd. Twee kinderen kunnen ook samen een huisje maken. De prijs is € 5,- per vogelhuisje.
 
 
MAART 2017
 
woensdag 1 maart
10.30 u – 15.00 u
 
woensdag 8 maart
10.30 u – 15.00 u
 
woensdag 15 maart
10.30 u – 15.00 u
 
woensdag 22 maart
10.30 u – 15.00 u
 
woensdag 29 maart
10.30 u – 15.00 u
 
 
Informatie en reserveringen: info@fortbijedam.nl
 
N.B.: Bij alle openstellingen zijn gidsen beschikbaar voor rondleidingen. Bezoekers kunnen ook m.b.v. een korte beschrijving op eigen gelegenheid het fort verkennen.